Seks is gezond!

Uit onderzoek blijkt dat een goed seksleven een van de belangrijkste elementen is in het vertragen van het verouderingsproces.

Waarom isseks is gezond seks goed voor de gezondheid en vertraagt het het verouderingsproces?

Het voordeel van seks is dat het de bloedstroom sneller naar de hersenen laat stromen. Wanneer de hersenen nieuw en vers bloed hebben, krijgen ze ook verse zuurstof en hormonen. Dit laat het oude bloed wegstromen met daarin alle afvalstoffen die ziekte en vermoeidheid veroorzaken.

Orgasmen maken oxytocines vrij en geven een rustgevend, tegelijk energiek gevoel. Onze geest wordt superhelder, angsten verdwijnen en we zijn minder nerveus. Tijdens seks worden een aantal gezondheidsverbeterende chemische stoffen in het lichaam vrijgegeven zoals endorfine. Een natuurlijke oppepper die ook dienst doet als pijnstiller en bezorgdheid vermindert.

Seks versterkt het immuunsysteem waardoor virussen en andere vervelende zaken makkelijker afgeweert worden. Mensen die seksueel actief zijn worden minder vaak ziek.

Seks is goed voor de prostaat. Enkele recente onderzoeken hebben uitgewezen dat een regelmatig seksleven positieve effecten kan hebben op de prostaat en het voorkomen van prostaatkanker. Een regelmatig seksleven zou schadelijke stoffen elimineren, stoffen die anders in de prostaat aanwezig zouden blijven.

Ook blijkt uit een onderzoek van David Weeks dat seks jong maakt. Voor het onderzoek interviewde neuropsycholoog David Weeks van het Royal Edinburgh Hospital in Schotland, 3500 Europese en Amerikaanse mannen en vrouwen tussen de 20 e
n 104 jaar die er voor hun leeftijd allemaat jong uitzagen. Ze bleken allemaal over een goed en krachtig seksleven met hun partner te beschikken. Hun zelfvertrouwen was daardoor een stuk groter en ook dat deed hen stralen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *